Oväntat Paket

Idag har jag och Simon fått ett stort paket på posten. Det va från Åland! Simons mamma Kerstin har varit så flitig och duktig och gjort så fina saker. Nedan kan ni se vad hon gjort, det är så himla gulligt! Nu är det bara någon att använda dem på som saknas... Kettan var inte sugen när jag frågade henne ;-) Däremot så skulle jag lägga på täcket på sängen och då hoppade Nova upp direkt och la sig på det...



Täcket var suuuper fint! Nu vet jag precis vad som ska bli det berömda "svärmorsmonumentet" i bröllops present =) Ett lapptäcke till vår egna stora säng givetvis! Jag lovar att vi ska säga till i tid då så de hinner bli klart ;-)



Tack än en gång Kerstin! Hoppas bebis kommer snart...

I väntans tider

Här har det inte hänt så mycket...

I fredags på dagen så bakade jag en sockerkaka o en annan sorts kakor som heter schackrutor. De blev dock inte riktigt som på bilden måste jag säga =S men de gick ju och äta sa! På kvällen så var jag och Simon bara hemma och tog det lungt och tittade på Lets Dance. Simon va jätte trött och gick och la sig vid tio så jag kollade på finalen själv.

Igår så gick jag hem till mamma o pappa på en jääätte hal väg, det är mycket promenader nu då detta sägs ska få igång det hela... Jag o mamma var i stan sen på Plantagen och handlade lite blommor. Ut med julstränorna och in med lite gula vårblommor. Sandra och Calle var här på kvällen och vi åt gott och hade så trevligt så. 

Idag Simon fixat med agility hindret och jag var hemma hos mamma och pappa. Vi gjorde kroppkakor, det har jag aldrig gjort innan och det var faktist inte så svårt som jag trodde och gott blev det med =) Jag gjorde en sorts kakor med under tiden som mamma bakade bröd. Sedan var vi ute med syrran och hennes två hundar och hade alla lösa i skogen och va de sprang! De hade så himla roligt alla 6 vavvana =)

Nu är Simon ute o hand buddy Joel och "pinar skiten ur bastun" som de så katigt uttrycker det själva (finnar och basta...). Själva grejen äv väl det att de gör det med för en propp har redan gått här inne en gång...

Alltså ni ser ju själva jag är ju helt urväntad ungen måste komma snart!!! 19 dagar kvar... har vi en jäkla otur blir det 21 dagar ytterligare! Om man ändå kunde få ha lite ont så man känner att någonting är påväg att hända, det är bara en massa sammadragningar hela tiden så lite jobbas det väl.

Barnvagn =)

Idag har vi hämtat barnvagnen! Den var jätte fin. Den kom i tid innan bebisen även om det har från vissa (inga namn nämnda) rådit vissa tveksamheter om detta ;-)



Har även vikt bebiskläder och bäddat bebisens säng. Vovvarna trodde nog att vi hade skaffat en säng till dem och tyckte att den var helt fantastiskt skön och ligga i... Ketty kastade sig i den direkt och efter kom Nova.




Det har även kommit önskemål om att få receptet på brödet jag bakade härom dagen och självklart så här kommer det!

800 gr vetemjöl
1 jäst
½ liter vatten
1 tsk salt


Oliver
Grov Salt

SÅ HÄR GÖR DU:

Blanda ihop allt  (utom oliverna) till en mjuk och smidig deg. Lät jäsa 30 minuter.
Dela oliverna och degen i två delar. Kavla ut degen.
Strö över oliverna och rulla ihop degen. Strö på grov salt.
Låt jäsa 30 minuter.
In med brödet i ugnen i 25 minuter i 200-255 grader. (Jag hade 250 grader och brödet blev nästa bränt så ha lite koll på det)

Jag gjorde ett bröd med oliver och ett utan och det går lika bra men det var extra gott med oliver, kanske man kan ha soltorkade tomater i med?

Lycka till!

Imorgon är det löning! HÄÄÄRLIGT, det är alltid lika välkommet varje månad. Sista lönen på väldigt länge nu. Vi får hoppas att försäkringskassan (eller föreseningskassan som det tydligen även kallas) kommer igång med utbetalningarna i tid... Annars får jag börja baka bröd och bullar på heltid och sälja på torget här i Braås, det kanske skulle vara något det =)

Förresten så har en del frågat om ordet boa vad det betyder, trodde liksom alla visste detta. Det betyder iaf att man pysslar och donar och förbereder innan bebisen ska komma.

KRAAAM till Alla!

Fixerad =)

Yepps nu kände barnmorskan att bebisen vart fixerad, det känns som ett steg närmre då!  Måste packa BB-väskan imorgon.. Hjärtslagen hade ökat lite 148 kanske var för att hon buffade på honom sa hon. Jag vill att bäsen ska komma nu för jag är så nyfiken på vem det är där inne... och jag vet att jag inte är ensam om min nyfikenhet =)

Det har inte hänt så mycket annars idag en hel del hundonadande både på förmiddag och kväll. Mamma o moster vallade Braås runt med fem hundar.

Simon kom hem vid halv åtta och jag hade gjort mig till för han skull och gjort plättar i plättjärnet med de små plättarna, de tyckte han va kul =)

Röntgen resultat

Idag kom Novas rtg resultat det va B på den ena och C på den andra. Tror jag ska göra om den senare på hon INTE löper eftersom detta tydlgen kunde påverka. Jag har försökt läsa på lite med om detta nu när jag har något att utgå ifrån och som jag förstår så är det ingen direkt fara för hunden utan att hon ska kunna fungera i mitt liv. Men nu har man gjort det och fått resultatet iaf.

Idag har jag annars gått en långerunda med vavvarna och tvättat bebiskläder (de är så smååå!!!). Bakat bröd har jag gjort med, ett olivbröd som jag fått tips om. Det var JÄTTE enkelt att göra och för er som vet hur hemma jag är på att laga mat förstår då att det var verkligen enkelt!

Imorgon ska Simon iväg till Skövde med jobbet så då får min pappa ha BB-jouren, man vet ju aldrig när han eller hon tänker titta ut så det gäller ju att ha back-up =) Vagnen har kommit med så den ska vi åka in och hämta med, tänkte göra det imorgon men vi får se lite när Simon kommer tillbaka den kom iaf i tid!
Annars är det barnmorskan som gäller imorgon längtar redan... Hoppas tanten är snäll...

Gungan

Fick precis några bilder av Simon på gungan =)
Det ser mycket lovande ut!





=D

Helgen

I helgen som varit så har vi hållt på med lite olika saker.
Fredags var mamma o pappa med sina vovvarna hos oss och vi åt lite mat och gubbarna bastade och mamma och jag gick på hundonad. En skön lugn fredagkväll.

I lördags på förmiddagen träffade jag Sandra (kompis). Simon mekade på hennes bil så vi gick en runda med vovvarna under tiden och pratade väääldigt mycket bebis (Sandra är med pregnant) =)  På eftermidagen så åkte vi till mina föräldrar. Simon och pappa fällde träd som mamma ville ha ner i trädgården (och då blir det så) 5 stora björkar blev de!
På kvällen var vi och hälsade på Matte och Maggan och deras lille bebis Nils (som var lika snäll som vanligt). Maggan hade lagat en JÄTTE god gryta som vi mumsade i oss. Vi kollade på Körslaget också och jag måste säga att jag blev väldigt förvånad över att Robban W åkte ut! Trodde han skulle vinna typ.

Idag har det inte hänt så mycket Simon och pappa rensade upp det sista efter trädfällningen. Mamma och jag var på hundonad. Har själv varit ganska trött idag, det börjar kännas att man är rätt så höggravid nu... 26 långa dagar kvar... Alla säger att det kommer gå så snabbt men det känns ju inte så för mig.

Novas slalomträning går framåt vilket är kul det känns som om det lossnar mer och mer! Skam den som ger sig =) Simon är ikväll och bygger på gungan, det ska bli väldigt bra och ha en hemma så man kan träna i små steg lite varje dag. Det är synd att det kostar så mycket med en lång tunnel det hade varit bra och ha med. Köpte en på rusta en gång men det var bara skit faktist kändes som att den enklare kunde skrämma är hjälpa. Grejen är väl den att vi inte har den största tomten heller så allt får ju inte plats =)

I veckan så ska jag försöka ta mig in till stan och klippa mig. På onsdag är det barnmorske-besök. Jag ska packa BB-väskan också, vilket jag känner är ett projekt i sig =S  Annars är det inte så mycket som händer vilket är SKÖNT! Älskar att bara gå hemma och mysa nu och boa och boa och ta det lungt och vara med vovvvarna och pula med dem.

Kram till Alla =)

Husmors varning

Idag har jag varit en präktig husmor och bakat bullar. Detta var mycket uppskattat av både Simon och vovvarna =)


Barnmorskan

Idag har jag och lilla X varit hos viktväktaren igen (läs barnmorskan). Allt, som vanligt, var heeelt normalt även om jag den senaste tiden mått mycket sämre med svullnad, huvdvärk och annat stök. Bebisen hjärta slog för fullt i 144 slag/minut, det går snabbt! Skönt att man är hemma och ledig nu och kan ta saker i sin egna takt och vila när man känner för det. Hade verkligen inte orkat jobba nu med.

När jag kom hem så vilade jag och vovvarna på soffan, vi somnade nog alla en lite stund =D Sedan gick vi ut på hundonad och som vanligt drog Nova halvt ihjäl mig, snart skickar jag den hunden till en uppfostringsanstalt någon som känner sig manad? Det är gratis jag lovar! Förstår inte hur en hund kan lyda så bra när hon är lös men så fort hon har koppel eller sele så förvandlas hon till en draghund! Själva grejen är väl att Kettan med drar lika mycket men att man inte reagerar bara för att hon är liten och inte lika stark för en annan. Iallafall när jag kom hem så tränade jag Nova på slalom och en hinderkombination och lite kontaktfält. Hon satte slalomet en gång själv! Tränar man 20 minuter varje dag på lite olika saker borde väl något fastna! Kujl att det går framåt iaf =)

En annan väldigt rolig sak är att Simon (som är den händigaste personen jag vet) ska bygga en gunga (agility) till mig och vovvarna. Han har ju svets och allt i garaget så han ska bara hämta hem materialet. Han är bäst!  

Ha det bra alla!
KRAM

Röntgat Nova-Lisan idag

Idag så har jag röntgat Novas höfter så nu är det bara att vänta på ett resultat... Vänta är ju något jag är specialist på för tillfället känns det som. Nova tyckte nog det va ganska jobbigt med massa stoj o stim men hon somnade gott och husse va med henne i på röntgen eftersom matte inte får. Tack snälla Simon för att du ställer upp jämt, du är bäst! 
Nu ligger Nova jämte mig i soffan och är väldigt trött efter allt i den andra soffan ligger Ketty hon är lika trött hon även om hon inte gjort något speciellt men det kan vara nog så jobbigt att vare en cairn terrier ibland. De är båda lite slöa nu när de är i löptider.
De sa de förresten först till mig IDAG när vi kom till vetten att det kunde påverka resultatet. De kunde se lite slappare ut, men säger de det så vet vi ju varför. Blir det kasst resultat får vi väl ta om det efter 6 månader när hon inte löper, det är mycket att tänka på.
 
Jag ska nämna med att Nova väger 18.8 kg hennes bror ville veta =D Jag har inte 100% koll på mankhöjden men ska ta hjälp av Simon för en mätning. Hon har faktist vägt mycket mindre för några månader sedan och hon var jätte tanig men nu har vi bytt mat och ökat mängden och hon har svarat jätte fint på det. Hon är precis lagom nu.
Hon är ju ingen godis narkoman annars och bryr sig knappt om gotteben heller utan det är kamp och leksaker som gäller! Brukar ändå variera kamp och godis när vi tränar så hon inte blir för uppstressad av all lek.
Det som vi tränar mest är agility eftersom det ligger mig närmast hjärtat. Vallningen ja vad ska man säga det har inte hänt så mkt på den fronten och ni ska veta att jag har dåligt samvete för detta så tyck inte illa om mig! Jag trodde nog det skulle finnas ett större utbud av kurser mm här omkring men ack... MEN idag på djursjukhuset träffade jag faktist en kvinna som håller på med vallning och har kurser ibland när det finns tillräckligt många deltagare så jag har mailat till henne redan och anmält mitt intresse. Jag vet att jag hade kunnat få hur mkt hjälp som helst av Novas uppfödare som har kurser och träffar titt som tätt men dels har det inte blivit av och sedan är det en bra bit att köra. Jag har faktist under detta året lovat mig själv att ta tag i det lite mer. Även om jag inte gillar att ge löften men mål måste man ju ha... Ett annat mål som jag har är att på sensommaren/hösten starna Nova iaf i en hoppklass i aglityn (och förhoppningsvis någon Jenny Damm kurs) så vi har lite och jobba med men det är kul. Vi får väl se hur det går med allt då jag inte vet hur mkt tid en tvåfoting tar än! Men Simon ser ljust på framtiden och säger att vi får åka hela familjen och det har han ju rätt i, vi får ta småsemestrar lite hit och dig med barn och vovvar, kanske man skulle införskaffa en husvagn...  =)

Idag ringde de från jobbet och det va chfen som undrade om jag kom ihåg en order som jag gjort i November... Ja herregud man kan inte vara borta en vecka... Och OM jag nu kommit ihåg det vad skulle jag gjort åt det hemifrån?!  Ja ja man är ju bäst helt enkelt... ;-)

Jag tänkte jag skulle försöka med detta...

Jag har tidigare försökt med hemsidor och dyligt men det har ju ärlighetens namn inte gått så bra... =)
Tänkte att det kanske inte kändes lika stort med en blogg som med en hemsida... Det är ju så roligt och läsa om vad som händer i andras liv så kanske någon tycker det skulle vara intressant att läsa om mitt?

Nu för tiden så har ju min långa ledighet börjat då det den 13 februari (sägs det) ska komma in en tvåfoting till familjen. Detta ska bli väldigt spännande och roligt =)
SÅ nu är det mycket vila som gäller men det är ganska svårt och bara vila hela tiden så det blir en hel del hundonader och en del hundträning till vovvarnas förtjusning!

Ne nu är det dags att laga mat till skogshuggaren som jag nog tycker är en kontorsnisse mer eller mindre...

Simon med vovvarna
En bild på Simon och vovvarna, från när vi var ute och gick i byn en höst/vinterdag

RSS 2.0