Nya bilder

Nu har Simon kommit på vad det var för krux med bilderna så nu kan jag lägga upp igen.

Här ser ni några vovvar som är väldigt trötta utav all barnpassning =)


Här är en trött pappa och trött EricHa de bra allihop, det har vi!


Redan gått en vecka!

Här rullar det på för familjen Karlsson/Ståhlman det ammas och nannas och byts blöja och kommer besök mm. Det går bra att vara småbarnsförälder tycker vi. Eric sover bra om nätterna än så länge men det kan väl snabbt ändra sig =S
Vi försöker väcka honom om nätterna för att han ska äta något med han bara sover och sover... Amningen har annars kommit igång rätt så bra och verktygen till de har blivit större till vissas förtjusning i famljen. Vi var på BVC igår och han hade gått upp i vikt så det är ju bra! 

Simon har lite problem med att han kallar mig för matte istället för mamma när han pratar med Eric om mig men han lär väl sig nån gång.

Tyvärr så fungerar det inte nu igen att lägga upp bilder men Simon får väl kolla på det sen senare.
Nu ska det ätas kvällsmat, tomtegröt och äggamacka! Får se vad Eric säger om det senare ikväll =)


En Ny Konung Är Krönt!

Då har vi bestämt namn på Lill Stålis nämligen, ERIC.
Eric betyder  "härskare, kung" eller "stor, mäktig"


Idag på förmidagen så var vi inne på BB och gjorde PKU-test och ett hörseltest och det gick bra allt ihop. Han gillade inte riktigt att bli stucken men det gick rätt bra utan större protester. När vi kom hem sedan så åt vi lite mat och myste.

Vi har inte fått sova så mycket inatt då Kung Eric inte riktigt har tyckt att livet har varit rättvist. Vi somnade först halv fyra då jag hade varit uppe och kokat en napp och satt i munnen på honom och då somnade han direkt och vi med tills klockan ringde kl 06.45. Så vi är ganska trötta jag och Simon... Vi gick och la oss kl 15 i sängen och stängde av alla mobiler och satte hemtelefonen på ljudlös allt för att inte bli störda. Det tog inte många sekunder förrän alla låg och sov och vaknade igen 16.30. Vi får väl se hur det går inatt om han kan tänka sig sova någon timme mer, antar att det är hans finska temprament som lyser igenom ;-)

Här nere ser ni en bild på världens sötaste Eric


Första badet

Nu har lill stålis upplevt sitt första bad. Det var en skräck upplevelse både för honom och för hundarna som trodde vi gjorde honom illa. Men det gick bra och nu är han ren och fin.

Annars är det bra, det känns bra att vara hemma.


Södertullsvägen 49 anmäler sig

Fast det är ju en viss skillnad vi har fått en ny gruppmedlem =) Lill Stålis!
Okey så vad var det då som hände egentligen? Ja för och vara helt ärlig så har man ju knappt hängt med själv.
Vi blev ju inlaggda redan i onsdags för igångsättning men det var ju så fullt på förlossningen så de hann helt inte med oss. Jobbigt men nu i efterhand så förstår man hur mycket de hade att göra och varför de inte hann med en. 

Jag berättar bara i korta drag vad som hände på torsdagen då de förlöste Lill Stålis. Detta är från anteckningar som Simon gjorde under dagen för att vi skulle komma ihåg lite vad som hände under alla timmar.

På morgonen så tog de blodtrycket på mig och då hade jag 160/105 (HÖGT!).
Kl 8.30 till förlossningen. Fick blodtrycksmedicin.  
Kl 9.00 tog de hål på hinnorna och satte fast en skalp elektrod på bebisens huvud för att mäta bebisens puls.
Kl 9.30 nytt blodtryck 130/100
Kl 9.45 vattnet rinner ut, det var mycket vatten. Här började det komma lite värkar.
Kl 10.15 satte man i värkstimulerande dropp. Detta ökade man under hela dagen lite succesivt.
Kl 12.15 Jag började använda lustgas då värkana började att kännas lite väl mycket.
Kl 14.45 Fick jag ryggbedövning. Här höll jag på att dö typ. Det är denna delen under förlossningen som gör att jag inte vill föda barn mer. Här var jag skit trött och man bytte personal och allt blev allmän rörigt. Jag grät och grät och grät och hade så fruktansvärt ont!!!
Kl 16.00 Här mår jag bättre och har lugna fina värkar som jag kan hänga med i
Kl 17.30 är allt bra men det börjar kännas stort tryck neråt. Är öppen 8 cm, tack GUD för ryggbedövning!
Kl 17.45 Öppen 10 cm mår fortfarande bra värkarna är överkomliga.
Kl 18.20 Man ökar droppet ytterligare och ryggbedövningen har tagit slut.
Kl 19.35 Börjar att krysta aktivt och barnmorska är på plats för stöttning och coaching.
Kl 20.11 är bebis ute och allt är bra moderkakan kommer ut som den ska.
Här efter infinner sig ett lugn hos både mig och Simon efter allt stim och jobb och man känner sig bara som världens lyckligaste. Här efter kom de berömda mackorna och jag duschade och va på toaletten och levde i ett slags hormonrus. Var inte alls trött utan pigg och kunde ha gått ut på dans kändes det som =)
Kl 00.45 Flyttade vi in till BB efter att de hittat en säng till mig. Tyvärr så fick Simon inte sova över då det var så fullt överallt och ingen säng var ledig. Det va tråkigt men kan kom in på morgonen och var tillsammans med oss under hela fredagen.
På fredagen fick vi flytta till Patienthotellet på deras Lätt-BB avdelning och där har vi bott tills idag hela familjen.

Nu är vi iaf hemma hela familjen med vovvar och bebis. Vi är trötta men glada efter allt som hänt. Lägger upp någon bild, ska försöka uppdatera med fler bilder imorgon där man ser lite mer av bebis.

Stolt far =)Hemfärd, så liten!


Besök hos barnmorskan...

Var hos barnmorskan idag igen och mitt blodtryck och äggviteprov var väl sådär helt enkelt... Jag slapp dock åka in till stan till en doktor, barnmorskan ringde in till en när jag var där och hon tyckte att jag skulle komma in imorgon kl 8.30 och ta nya prover. Väska skulle vara med så vi får väl se om jag blir inlagd eller inte igen. Inget jag vill men de har väl en inte där utan en anledning. Simon ska vara med så då känns det bra.
Annars så är jag skit trött sover inte så bra om nätterna, jag och min sömn... Igår mådde jag inte så bra heller var konstig och mådde illa och hade lite huvudvärk så jag är väl inte riktigt hundra.

Nu är det vila och lite hundonad som gäller till bebisen kommer.

Jo just de lite roligt med! Kettan har fått ett nytt smeknamn av mig! Den lilla "Popcornmaskinen" =) När jag gick och la mig innan idag så hörde jag hur en liten vovve (eftersom den stora var med mig) var på vardagsrumsbordet och slickade ur en skål till slut efter många rop så kom hon och hoppade upp nöjd i sängen. När jag sedan kom ut i vardagsrummet så var skålen som Simon haft popcorn i tom och på golvet! Ja det var givetvis inga popcorn kvar (vi pratar ju om snacksSimon själv...) men kärnor. SÅ iaf om Kettan är i solen tillräckligt länge så kanske det helt plötsligt börjar spruta popcorn ur baken på henne! =D

Ha de bra allihooop, det ska jag försöka ha!

Slemmis och skit

Idag har slemproppen gått! Antar att det är pga av doktorns arkeologiska utgrävning hon gjorde igår... Tyvärr betyder det inte att något är på G då slemmisen kan gå en timme innan vattnet eller förlossningen eller 3 veckor innan. Den jäkeln kan till och med återbildas. Men men nått hände iaf =)

Nu precis så har jag badat en border collie som rullat sig i skit. Hon var mycket nöjd och glad under hela hundonaden tills vi kom hem och hon insåg att jag bar in henne till badkaret!

I helgen så ska vi bara ta det lungt och inte göra något speciellt, kanske DENNA helgen blir den sista som jag och Simon och vovvarna är själva =D Jag skriver om det händer något mer...

Nytt besök hos doktorn

Idag var jag och Simon inne på BB igen och träffade en doktor. Hon gjorde en mycket grundlig undersökning, MYCKET grundlig vill jag lova... Allt var bra som tur väl va och jag behövde inte bli inlaggd igen. Värderna va bra och jag behövde inte åka in till BB igen för "special besök" utan nästa gång ska jag bara till min vanliga barnmorska på måndag.

Herregud vilken vecka det har varit flänga hit och dit. Har aldrig varit på ett sjukhus så mycket under en så kort tid och tur är det! Det är sån tur att jag har min Simon som ställer upp i vårt och torrt och följer med på besök och tar ledigt från jobbet hela tiden. Skönt att man är två om detta!
Annars känner jag mig ok men ganska trött och det är väl inte så konstigt.

Här kommer den utlovade bilden på den fina gugan som Simon byggt! Fin va?!Ha det bra =)

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Vad är det då som hänt? Orkar inte skriva så omfattande nu för vi har precis kommit hem och vi är JÄTTE trötta. 

Jo Malin och bebis har varit inlagda på BB sedan i måndags. Det började med att min barnmorska vill att jag skulle komma till henne extra. Då visade det sig att jag hade lite avikande värden på urinet och mitt njurvärdet var det lite vajsings med också. Iallafall så ville hon att jag skulle åka in till BB där de skulle ta nya prover så då gjorde vi det.

På BB sedan så ville doktorn lägga in mig för mera kontoller och ha oss under uppsikt så det var väl bara till att göra det. Under hela BB-vistelsen nu så har allt varit bra. De gjorde ett jätte grundligt ultraljud på mig och bebis och allt ser normalt ut. Bebisen är så fin så fin. Man gjorde ett ultraljud för att se så bebisen hade växt som den skulle då jag har haft lite för högt blodtryck. Hon sa att bebisen vägde nästan tre kilo så det var så bra så!  Den var 10% under normalkurvan men ner till 22% mindre är ingen som helst fara.

Sedan i eftermiddag så har de tagit blodtryck och allt är nomalt så jag frågade om jag fick åka hem och det gick bra.
Annars skulle jag egentligen ligga inne tills imorgon men jag fick ett psykbryt och lipade halvt ihjäl mig, ville bara HEM HEM HEM!!!

SÅ nu sitter jag här med min Simon och mina vovvarna i soffan och det är sååå skönt. Det känns som om jag har vunnit högsta vinsten är så fruktansvärt lycklig =D

Helgbestyr

I helgen som varit har jag och Simon varit hundvakter då mina föräldrar varit iväg i Stockholm. Natten mellan fredagen och lördagen sov vi på Högalund. Igår kväll hade vi lite kompisar här. Joel och Alexandra och Maggan och Matte och Nils så klart var med här. Killarna bastade och sedan kollade vi på finalen på körslaget. Vi hade så trevligt så!

Idag tränade jag slalom med Nova och det gick så himla bra, vi kunde köra både höger och vänster-slalom, matte är riiiktigt glad och stolt =D Tänkte köra denna veckan med den hjälpen som jag har kvar men de tänker jag plocka bort det mer och mer. Men jag måste verkligen bita mig i tungan nu och inte gå för snabbt fram vill att hon ska lära sig detta nu och bli säker på det.
Simon har i helgen gjort färdigt gungan så den har vi med börjat köra lite försiktigt på! Tyvärr så krånglar sidan och jag kan inte ladda upp bild på hindret men det kommer.
Vi provade lite framåtsändning också och det sög hon ordentligt på. Jag blir bara mer och mer sugen på att starta henne nu.

På bebis fronten är allt lugnt... Inge ont eller någonting! Hade jätte mkt sammandragningar i torsdags kväll och fredags kväll men sen har jag inte kännt någonting. Var ju hos barnmorskan i torsdags och allt såg bra ut så det är väl bara att vänta och vänta... På onsdag ska jag dit igen kanske blir det de siska besöket?

RSS 2.0